Bussresa från Växjö till Bokmässan

Datum/Tid
Datum - lördag 30 september 2017
07:00 - 21:00


  Bussresa till Bokmässan i Göteborg

Åk med oss på ATB Busstrafik till årets Bokmässa i Göteborg lördagen 30 september 2017

Vi bjuder på kaffe/te under resan och kommer att göra ett bensträckarstopp någonstans efter sista upphämtningsstället.  Hemresan startar vid kl 17.00 och beräknar vara tillbaka i Växjö ca kl 21.00

Besökare

Bokmässan är det största kulturevenemanget i Norden med närmare 100 000 besök årligen. Med 3 700 programpunkter och över 2 000 författare och föreläsare.

Möt författare som kommer till bokmässan

Bokmässan lockar författare från hela världen till Göteborg varje år och du har stora möjligheter att möta många nya, spännande författarnamn här. Här förs också de hetaste och mest aktuella samhällsfrågorna, trenderna och framtidsspaningarna upp på bordet. Kanske träffar du en kommande Nobelpristagare?

Tema Bildning

Bokmässans tema 2017 tar sin utgångspunkt i litteraturens förmåga att låta oss dela en annan persons verklighet, i skolans, universitetens och bibliotekens uppdrag att förmedla kunskap om världen och ge färdigheter att kritiskt tolka den, i kulturens kraft att kanalisera erfarenheten av att vara människa.

Bildning och reformation

2017 är det också femhundra år sedan Martin Luther formulerade de teser som blev bensin på lågorna för reformationen. En process som sedan dess präglat europeisk historia och tillsammans med bland annat boktryckarkonsten gav impulser till omfattande förändringar på lärdomens område: läskunnigheten steg och kunskapen demokratiserades.

Svenska kyrkan blir en framträdande samarbetspartner i Bokmässans program. Svenska kyrkan kommer att ha en egen scen med ett särskilt program om bildning och reformation.

Boka

Biljetten gäller bussresa och inträde till Bokmässan

595,00kr